BritishTelecom на път да изгуби важни клиенти

Posted: 29/08/2013 in Новини

Едни от най-влиятелните финансови компании в Обединеното Кралство ще преразгледат отношенията си с BT(BritishTelecom) след публикации свързващи BT с американски военни операции в Сомалия и Йемен.
BT има действащ договор с британските военни сили за доставка на комуникация за една военните им бази. Във въпросната база е разположен отдел на американското разузнаване, като договора на BT включва свързване на базата с американския команден център разположен в Джибурти, който контролира безпилотните летателни апарати за видеонаблюдение(drones).

Кулата на BritishTelecom в Лондон

Самите апарати са използвани при операции на американските военни сили в Йемен и Сомалия, но от BT към момента отричат да имат връзка с тези военни операции. Според BT, оптичните кабели на компанията са предавали единствено обща информация, която няма директна връзка с работата на drones устройствата.
Независимо от това, финансовите гиганти Standard Life, Lloyds, ING и BlackRock обявиха че ще следят отблизо развитието на скандала и евентуално могат да преразгледат бизнес-отношенията си с BT.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s