Предизвикателства пред видеонаблюдението

Posted: 19/08/2013 in Системи за сигурност

cctv-sistemi

Развитието на технологиите на видеонаблюдението, представя нови предизвикателства, от гледна точка на услугите предлагани на крайния потребител. Новите функции трябва да бъдат приложени и то по начин максимално ефективен и удобен за крайния потребител.

Какви са новите приложения на видеонаблюдението?

1. Осъществяване на видеонаблюдение в магазините

Мрежовите камери могат да бъдат интегрирани към системите за разплащане, за постигане на по-висока разкриваемост на възможните инциденти. Според редица изследвания на сигурността в магазините и търговските вериги, най-висок дял за загубите се дължат на вътрешни кражби. Самата информация от охранителните камери, може да бъде използвана при определяне на възможни решения за оптимизация на бизнеса.

2. По-интересни кадри за телевизията

Камерите за видеонаблюдение се използват вече от доста време в телевизионни(предимно спортни) програми. Последните новости могат да бъдат използвани за по-високо качество на картината и по-бърза и надеждна връзка към видео-информацията.

3. По-добро управление на трафика

Използвайки мобилността на съвременните решения за видеонаблюдение, властите на реда ще могат по-лесно да осигурят необходимия строг контрол върху автотрафика.

Заключение

Често това как се развиват технологиите и как успяват да ги използват потребителите, са две различни неща, Тук идва отговорността на доставчиците на услуги, да знаят от какво се нуждаят техните клиенти и да им ги предоставят в удобна и използваема форма.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s