Новият стандарт в системите за контрол на достъпа- IEC 60839-11-1

Posted: 19/08/2013 in Системи за сигурност

Независимо че се очаква тази година да бъдат въведени нови стандарти в системите за контрол на достъпа, прогнозите от последните доклади сочат нисък очакван ръст на пазара.
Като основна причина се посочва комплексността на системите за контрол на достъпа сравнени с бързо развиващи се сектори в охранителната техника, като този на видеонаблюдението.
Също така доклада на IMS Research отбелязва че производителите на системите за контрол на достъпа сравнително бавно прилагат новите стандарти, което води до забавяне растежа на технологиите в нишата.
В случай че бъде одобрен, стандарта IEC 60839-11-1 ще повиши взаимната поддръжка на устройствата реализиращи контрол на достъпа, произведени от различни компании.
Към момента, всяка система за контрол на достъпа предоставя за всяко отделно решение, има собствена логика и интерфейс. Освен това, начина, покойто всеки софтуер за контрол на достъпа използва базите данни, е различен и това пречи да се използва техника от друг доставчик.
Целта на стандарта IEC 60839-11-1 не е да промени сегашното статукво, което обвързва клиента на системата за контрол на достъпа с конкретния доставчик. Отворените стандарти се очаква да спомогнат основно за комуникацията на системите за контрол на достъпа с други системи за охрана и сградна автоматизация(видеонаблюдение, противопожарна безопасност и др.)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s