Видеоанализа очаква повишаване на пазарното си търсене

Posted: 16/08/2013 in Системи за сигурност

Професионалния спорт е едно от честите приложения на видео анализа.

Глобалния пазар на видео анализа се прогнозира да нарасне с 30% за периода 2012-1016, като данните са от проучване на Technavio(базирана в Лондон компания).
Сред причините за нарастването са сравнително достъпните цени на охранителните камери. Заедно с нарастването на употребата на видеонаблюдение, нараства и запазената видео информация. Усилията, които един човек трябва да положи за ефективна проверка на записите от камерите, са твърде много. Това повишава цената на ползотворната употреба на записите, като видео анализа е точния отговор на въпроса какво следва да се прави с безкрайните часове записи.
Възможността компютъра да замени човека за една толкова тежка задача, каквато е следенето и анализирането на записите от охранителните камери, е нещо което не бива да се пропуска.
В дългосрочен план е разумно да се търси решение за редицата предизвикателства пред видеонаблюдението, именно чрез функциите на видеоанализа. Единствения проблем пред видеоанализа е цената на която той идва. Освен стойността на програмата реализиращата видеоанализа, крайния клиент следва да притежава и мрежови камери за видеонаблюдение, за да може видеоанализа да е максимално достоверен. Крайната цена определя тесния кръг от клиенти за подобни съвременни охранителни системи, но видимите предимства на технологията привлича нови и нови потребители.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s