Реализиране на мобилно видеонаблюдение

Posted: 01/08/2013 in Системи за сигурност

NoName успешно завърши проекта си за мобилно видеонаблюдение на камиони и автобуси. Видеонаблюдението се реализира с цел да се осигури безопасността на каргото и за пределна защита на интересите на поръчителя на превоза. Камерите за видеоохрана могат да сигнализират кога има  движение в карго зоната и да осигурят дистанционно наблюдение в този период. През останалото време камерите засичат че няма движение и съответно видео контрола не е необходим и по този начин се спестяват ценни ресурси на системата.
Видеонаблюдението на камиони и автобуси е проект включващ  в себе си редица предизвикателства за екипа на NoName.
За софтуерните и хардуерните инженери бе особено важно осъществяването на синхронизацията между отделните сървъри, които пазят данните. Успеха в синхронизирането на спомогна да бъде изградена високонадеждната система за видеонаблюдение на движещи се обекти. Самите сървъри е необходимо освен да осъществяват конвертиране и изпращане на данните, но и да използват максимално икономично ресурсите на системата. Това наложи прилагането на редица иновативни софтуерни решения, които доведоха до удовлетворяващи показатели за натовареността на системата.
Самата система може да бъде използвана и за автомобили и така да осигурява видеозапис от случващото се във и извън колата. Подобно приложение може да е полезно например при доставичици на храна по домовете или при куриерни фирми.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s