Осигуряване на необходимата на всички сигурност в градовете.

Posted: 31/07/2013 in Полезна Информация

Не може да се отрече че макар и с бавни темпове, България започва да добива европейски вид. Има промяна във възприятията на хората по отношение на модерните понятия като ипотека, хипермаркет, смартфон, храна за вкъщи и т.н.
Технологии и ноу-хау от Запада са сравнително бързо възприемани и дори едно просто наблюдение върху главните улици на големите ни градове може да ни убеди, че промяна действително има. Но с промяната идва и отговорността и предизвикателството да защитим по възможно най-удобен начин нашата собствена сигурност и тази на нашето имущество. Защото независимо от броя и силата на промените около нас, ние все още се намираме на Балканския полуостров и тук властват един особен тип нрави. Все още съществуват особен тип граждани, които се считат че са над закона и че могат да манипулират съда.
Беззаконието за съжаление е все още отличителна черта на България, което прави впечатление на почти всички чужденци, които се решат да посетят или да правят бизнес у нас(Англичанка след 5 години в безуспешни опити да създаде успешен български бизнес се отказа, върна се във Великобритания и написа книга“Моят Български Ад“- една великолепна реклама за нас). Дори последния доклад на еврокомисията за напредъка на България, за пореден път набляга именно на това. Точно тук разрастването на  играе важна роля в контролирането и мониторинга на реда и закона в обществото. Видео доказателството е твърде силно, за да може да бъде пренебрегнато от съда и е основание да се смята че правосъдие ще бъде постигнато. В някои отношения доказателствата от видеонаблюдението е по-силно от преките очевидци на инцидентите, защото предоставя едно напълно безпристрастно документиране на събитията и не се влияе от заплахи и подкупи. Естествено не трябва да превръщаме градовете ни в подобие на ‘Биг Брадър‘, както например Лондон определено е, но видеомониторинга на основните и оживени места в градовете ни гарантира така необходимата сигурност, която да позволи на българина да се чувствува по-спокоен за себе си и за семейството си.
Автор: Деян Тотев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s