Как можем да спечелим пари в Интернет?

Posted: 31/07/2013 in Полезна Информация

Kакви са реално възможните и достъпни начини за извличане на печалба от Интернет? В условията на криза има безброй можещи и знаещи хора неуспяващи да намерят своята професионална реализация. Интернет ни предоставя една алтернатива за намиране на работа, ние просто трябва да знаем как може да стане това.
Трябва да разберем че компютъра е една машина  за обмен на знания и за възпроизвеждане на идеите които имаме, и в никакъв случай не е ротативка от която текат автоматично реки от финанси. Той няма как да бъде машина за пари, освен ако нямаме необходимите знания за тази цел.

За да се изкараме пари от нашата активност в Интернет, е необходимо да гледаме на това предизвикателство като към всяко друго.
Например ако аз реша че искам да стана добър и успешен фитнес инструктор, аз бих подходил към това като към всяко друго нещо за което имам амбиции да работя професионално, но знанията са ми базови и съответно недостатъчни, за да успея да ги конвертирам директно в парични ресурси.
Логично е да се предположи, че бих прочел поне 2 от книгите-библии по въпроса, но преди това бих потърсил и съвет от бъдещ колега от бранша какви стъпки той би ми препоръчал.
Използвайте социалното си влияние, за да стигнете до необходимата Ви информация, задължително е да опитате първо този метод, вместо просто да търсите директно чрез Google.
Търсещите алгоритми са програми и те се манипулират. Ако търсите информация, то знайте че почти винаги е смесена с дезинформацията. Примери лесно могат да бъдат дадени, но сега не е мястото за това.
Насоките от лице работещо в нишата, в която се опитвате да пробиете са много по-различни, защото съдържат личен елемент, лично отношение.
Работете за развитие на личното си обаяние и чар, защото дори и скрити зад компютъра винаги ще се наложи да работите с хора. Бизнес отношениятане са нещо от което трябва да се бяга, а дори напротив- те трябва да се търсят защото са в основата на успеха .

Така веднъж получили необходимата информация „от кухнята“, Вие ще сте много по-наясно с времето което ще Ви е необходимо за да очаквате реални резултати от усилията си. Източна мъдрост гласи: “Създайте си навици, за да създадете характер. Създайте характер, за да създадете съдбата си. Превърнете се в ковачи на съдбата си.

Сега, по-конкретно към основните познати методи, чрез които реално можете в рамките на от 2 до 6 месеца да постигнете много добри резултати и най-важното парична възвращаемост на времето Ви.

Препоръчвам като най-сигурния и най-логичен метод е да се научите как да пишете съдържание. Не се печели толкова колкото другите варианти, поне не в началото. Започнете с това да се научите на пишете бързо на десетопръстната система. Просто потърсете в Google фразата „typing master“ и влезте в топ резултата. Инструмента е онлайн и няма нужда от инсталация. Препоръчително е да знаете поне един чужд език, за да можете проверявате информацията от поне 2 различни източника преди да се изказвате за факти и най-вече за въпроси в които не сте 100% сигурни. Някои от българските сайтове, например популярния Tialoto, използват за съдържание директни преводи през Google Translator на статии от английски език. 
Явно за Google сме твърде малък пазар, за да търси и наказва подобни мързеливи техники. Можете да рекламирате услугите си примерно в популярния форум „Предприемач“.
Термините с които професията е известна на английски език са „problogger“, „blogger“, „copywriter“, „seo copywriter“. Problogger, blogger се отнасят за хора които пишат за себе си, направили са създаването на уникално съдържание своя професия, пишат за себе си, за своите блогове или като гост коментатори в други сайтове. Те са върха на пирамидата, от тях се учим, от тях се информираме, към тяхното ниво се стремим. Copywriter се отнася за автор на уникално съдържание, който пише срещу заплащане за теми задавани от поръчителя. SEO Copywriter е същото като copywriter с разликата че има поне базови познания по SEO(Search Engine Optimization-оптимизация за търсещи алгоритми) и може да пише освен по тема, но и по комбинация от ключови думи.Автор: Деян Тотев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s