Глобалния недостиг на вода ни прави вегетарианци?

Posted: 31/07/2013 in Полезна Информация

Тазгодишното лято в Америка донесе една рекордна суша. В резултат, цените на месото отвъд океана достигнаха рекордни стойности.

Излязоха официални данни, че тепърва водната криза в глобален мащаб ще се задълбочава.

Посочва се че едно от възможните решения е човечеството да се обърне към вегетарианството като начин за спасение. Животновъдната продукцията консумира твърде много водни ресурси и ако поддържа растежа си, кризата за водните ресурси ще настъпи дори по-рано от очакваното. 

Всъщност ние трябва да се борим за предотвратяване на генното модифициране на сортовите семена, защото дори и да се случи така че се наложи да не ядем повече месо, то поне вегетарианския ни начин на живот бъде здравословен.

Новината просто показва, че човечеството колкото и да се заблуждава че е е технологично напреднало, то не успява да изгради един стабилен баланс със заобикалящата го среда, а напротив разрушава и хвърля отпадъците на днешния ден за да затъмнят смисъла от съществуването на утрешния ден. И може един ден да дойде и тази новина- утрешния ден няма да настъпи за единствените представители на животинския свят оперирани от състрадание и насита.
Човека е непослушното дете на природата, което отказва да прави това което правят инстиктивно всички останали форми на живот- да се научи да се приспособява. Ние не се приспособяваме, ние предпочитаме да се борим за лъжи и истини, ние сме избора дали живота на планетета Земя ще се състои или ще спре. Никое друго животно не може да се похвали с тази власт. Нека опъваме още и още влудяващата струната на властта над природата. Както и контролираното имитиране на условията на Големия взрив. Не всички сме дипломирани физици, но идеята изглежда опасна и дори отчасти безсмислена. Но ако утре се събудим и света го няма, да знаете че е в Швейцария(където се провеждат експериметите), някой не си е свършил работата.
Много ми се иска статията да е за птички и пчелички, но света в който живеем има потенциала да стане опасен и непредсказуем. Важно е да има информираност за да може гражданските организации дори и спонтанно огранизирани(както беше в случая с „Арабската пролет“) да имат ефект върху структурата на обществото.
Автор: Деян Тотев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s