Самонаблюдение

Posted: 18/10/2012 in Системи за сигурност

Термина самонаблюдение се отнася за миниатюрни камери за наблюдение, които са удобни за носене и осъществят непрекъснато заснемане на пространството около което са насочени. С други думи може да се обясни като  камера която е постоянно насочена към Вас и постоянно записва Вашите действия. Пълнометражния филм „Ед ТВ“ се отнася именно за ситуация на самонаблюдение.

В съвременния свят системите за самонаблюдение се използват широко в радиопрограми осигурявайки документация за това какво се случва по време и извън ефир.

Друго място на което системите за лично видеонаблюдение намират е при заснемане на кадри за телевизията където е опасно да бъдат реализирани с помощта на оператор. Например в ситуации при скокове с парашут,скокове с бънджи, и всяка друга ситуация където наличието на човек способен да заснеме кадрите не е най-лесното нещо и крие неоправдани рискове.

Повече за самонаблюдението в следната статия от Уикипедиа
http://en.wikipedia.org/wiki/Sousveillance

Също така можете да разберете за най-новата мини камера която може да се закача за дрехи и да снима на всеки 30 секунди в зададена от потребителя посока. http://www.petapixel.com/2012/10/23/memoto-a-wearable-camera-that-gives-you-a-photographic-memory/

Advertisements

Коментари са забранени.