Видеодомофон

Posted: 17/10/2012 in Полезна Информация

Какво представлява устройството видеодомофон?

Видеодомофона представлява устройство за осигуряване видео контрол върху достъпа до сграда или помещение.

В него има вградена камера за видеонаблюдение, която позволява да  бъде видян човека отправящ искане за достъп до сградата или помощението.

Видеодомофони намират най-широко приложение при жилищни кооперации. Видеодомофоните осигуряват допълнително ниво на защита като записват пристигащите лица, на които е предоставен достъп. Така в случай на инцидент, видеодомофонната система може да предостави видеоматериал който да помогне на следствените органи.

Следенето на движението на вход/изходите оказва влияние върху случването на инциденти. Често липсата на видима охранителна система  се възприема като покана за престъпниците. Най-важната роля на системите за видеонаблюдение и контрол на достъпа е превантивната. Системите за сигурност са необходимата превенция серщу обири и други престъпни инциденти, на които често са обект както частни домове, така и публични и търговски организации.

Видеодомофона може да бъде с интегрирана система за контрол на достъпа. Подобни системи стават все по-популярни с тяхната ниска цена и висока ефективност.

Advertisements

Коментари са забранени.