Цели и реализации на видеонаблюдение

Posted: 08/10/2012 in Системи за сигурност

Системите за видеонаблюдения включват в себе си комплект от камери комуникиращи със dedicated записващо устройство. Устройството може да бъде както дигитален видеорекордер или настолна компютърна система с монтирана кепчър платка за запис на видеосигнал.

Всяка една система за видеонаблюдение цели да предотврати и намали престъпленията в охраняемата зоно. Това се получава поради съвкупност от няколко причини:
1. Нарушителите могат да бъдат записани и това да помогне за съдебното установяване на тяхната вина.
2.Ако всички са наясно с наличието на система за видеонаблюдение, това евентуално може да накара хората наоколо да се чувстват в безопасност и съответно по-уверени в действия предотвратяващи криминални набези,т.е. случайните минувачи е възможно да се намесят решително знаейки че видеозаписа ще оправдае тяхното насилие, защото то се явява контрареакция.
3.Потенциални крадци и обирджии виждайки камерата могат да решат че не си струва усилията да се атакува обект защитен чрез система за видеонаблюдение.
4.Служителите, които следят случващото се на камерите могат да реагират, ако забележат подозрителен човек и така да предотвратят инцидент още преди да се е случил.
Едно от местата, където  наличието на интегрирана система за видеонаблюдението се приема за почти задължително са болниците и болничните заведения.
Трафика от персонал, посетители, пациенти е непрекъснат и труден за следене. Такъв непрекъснат денонощен трафик прави болниците уязвими места по отношение на сигурността и съответно това налага инсталиране на модерна система за видеонаблюдение която да успее да се справи осигури необходимото ниво на сигурност и защита.

С помощта на видео контрола се постига предпазване от нежелани проблеми и инциденти.

Advertisements

Коментари са забранени.