Мрежови Камери

Posted: 27/09/2012 in Системи за сигурност

Съществуват редица причини за това да предпочетете мрежовите камери за видеонаблюдение спрямо алтернативата на аналоговите камери. Мрежовите камери намаляват значително евентуалното преплитането на отделните компоненти на видео сигнала.

Технологията тези камери позволява заснемането на цялата картина наведнъж. Камерите съумяват да запечатват висококачествена картина дори и при наличие на висок трафик от хора в охраняемата зона.

Използването на прогресивното сканиране позволява за постигането на детайлност на изображението без да се губи от надеждността на сигнала. Прогресивното сканиране  представлява разделяне на възприемането на картината на два  отделни сигнала и последващото наслагване за получаване на реалното видео изображение.

Можете да видите разликата между видеозапис направен с камера използваща наслагване на сигнала и такава служеща си с прогресивно сканиране.

IP камерите са от едно ново поколение устройства осъществяващи процеса на видеоконтрол. Те въведоха нов стандарт на качеството на картината, благодарение на олекотяването на самия процес за пренос на данни. При използване на коаксиален кабел се получава излишно конвертиране на сигнала в аналогов за да може да бъде пренесен. Използването на мрежов кабел позволява приетата по цифров начин видео информация да бъде директно изпратена към DVR устройството.

Коментарите са изключени.